Online rješavanje sporova

ODR

Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje.

To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na navedenom linku.

Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

S obzirom da Sonus Art d.o.o. ima uspostavljen učinkovit sustav rješavanja pritužbi, u skladu s odredbama Zakona o izvanparničnom rješavanju potrošačkih sporova, Sonus Art d.o.o. ne priznaje nijednog pružatelja van sudskog rješavanja potrošačkih sporova kao nadležnog za rješavanje potrošačkih sporova

Sonus Art, d.o.o. kao dobavljač roba i usluga koji se bave mrežnom trgovinom na području Republike Hrvatske, na svojoj web stranici objavljuje elektroničku poveznicu na platformu za internetsko rješavanje potrošačkih sporova (SRPS). Platforma je potrošačima dostupna na elektroničkoj poveznici http://ec.europa.eu/odr.

Ta uredba proizlazi iz Zakona o izvanparničnom rješavanju potrošačkih sporova, Uredbe (EU) br. Uredba (EZ) br. 524/2013 Europskog parlamenta i Vijeća o internetskom rješavanju potrošačkih sporova i izmjeni Uredbe (EZ) br. 2016/2004 i Direktivom 2009/22 / EC.

Newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i prvi saznajte za nove kolekcije, popuste i akcije!