Uvjeti poslovanja

UVJETI KUPOVINE

Prodajno osoblje Sonus Arta jamči Vam da ćete dobiti vrhunsku uslugu i ostvariti maksimalnu vrijednost za svoj novac. A u slučaju da niste zadovoljni isporučenim proizvodom i fizička ste osoba, možete ga vratiti u roku 14 dana i mi Vam vraćamo novac!

Korištenjem ovih internetskih stranica Krajnji korisnik/Kupac potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja i svim ostalim stavkama poslovanja.

Prodavatelj je tvrtka Sonus Art d.o.o, Šarengradska 1, Zagreb, Hrvatska, Krajni korisnik je posjetitelj ovih stranica, a Kupac je posjetitelj stranica koji popuni elektronsku narudžbu, te izvrši plaćanje putem kreditne kartice, opće uplatnice/virmana/internet bankarstva ili pouzećem.

Dostavu vršimo putem dostavljačke službe In Time, a roba se u najvećem broju slučaja šalje na isporuku isti ili sljedeći radni dan od zaprimanja uplate (virman, kartično, PayPal, otkupnina), ako uplatu ili narudžbu otkupninom zaprimimo do 12 sati.

Sonusart.hr je registrirana domena tvrtke Sonus Art d.o.o.

CIJENE I PLAĆANJE

Cijene proizvoda ostat će onakve kako su navedene na našoj internetskoj stranici osim u slučaju očite greške. Iako se trudimo osigurati navođenje točnih cijena na internetskoj stranici, moguće je da dođe do pogreške. Ako uočimo grešku u cijeni bilo kojeg od naručenih proizvoda, o tome ćemo Vas što prije obavijestiti i omogućiti potvrđivanje narudžbe po ispravljenoj cijeni ili njezino otkazivanje. Ako Vas ne uspijemo kontaktirati, smatrat ćemo da je narudžba otkazana i izvršit ćemo Vam povrat punog plaćenog iznosa.

Nismo odgovorni prodati Vam bilo koji proizvod po netočnoj nižoj cijeni (čak i nakon što smo Vam poslali Potvrdu isporuke) ako je greška u cijeni očita i nedvojbena i razumno se mogla prepoznati kao netočna cijena. Cijene navedene na internetskoj stranici uključuju PDV. Kada odaberete sve artikle koje želite kupiti, oni će se dodati u Vašu košaricu za kupnju. Sljedeći korak je obrada narudžbe i izvršavanje plaćanja. U tu svrhu morate slijediti korake postupka kupnje, navodeći ili potvrđujući informacije koje se zatraže u svakom koraku. Također, tijekom postupka kupnje, a prije plaćanja, možete promijeniti pojedinosti svoje narudžbe.

ODBIJANJE OBRADE NARUDŽBE

Zadržavamo pravo na uklanjanje bilo kojeg proizvoda s ove internetske stranice u bilo kojem trenutku, kao i uklanjanja i izmjene bilo kojeg njezinog sadržaja. Iako ćemo uvijek nastojati obraditi sve narudžbe, moguće je da ćemo u izvanrednim okolnostima morati odbiti obraditi narudžbu nakon slanja Potvrde narudžbe. Zadržavamo pravo na to u bilo kojem trenutku. Za uklanjanje proizvoda s internetske stranice nećemo odgovarati ni Vama ni bilo kojoj trećoj strani, kao ni za uklanjanje ili mijenjanje bilo kojeg njezinog sadržaja ili za neobrađivanje narudžbe nakon slanja Potvrde narudžbe.

 

POVRAT SREDSTAVA

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, u slučaju kupovine na daljinu, ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor s Obrascem za jednostrani raskid ugovora o kupoporodaji sklopljenog na daljinu iz čl. 61. st. 1. i 2. Zakona o zaštiti potrošača, ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno isporuke zadnjeg proizvoda iz narudžbe, osim ako je riječ o pravnoj osobi te ako su predmet ugovora in-ear slušalice koje ne mogu biti vraćene radi higijenskih razloga nakon što su jednom otvorene i isprobane. Također nije moguće vratiti otvorene igle i zvučnice za gramofone radi trošnosti. Bilo koji uređaj kupljen na tvtku (pravnu osobu) nije moguće vratiti te za takve uređaje nismo u mogućnosti napraviti povrat.

Ugovor možete jednostrano raskinuti koristeći spomenuti obrazac ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor.

U slučaju jednostranog raskida ugovora postupat ćemo prema Zakonu o zaštiti potrošača odnosno Zakonu o obveznim odnosima. Povrat plaćenog izvršit ćemo Vam nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača dužan snositi izravne troškove povrata robe ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, a ukoliko kupac želi, može se obratiti Sonus Art d.o.o. na info broj (014813025 ili 0994813025), odnosno na mail adresu [email protected] radi pribavljanja obavijesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda od strane Sonus Arta.

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.

Ukoliko kupac nakon što je isprobao uređaj smatra da je isti neispravan može ga reklamirati osobno u Sonus Art trgovini (lokacija na karti) ili nam se javiti mailom ( [email protected] ) ili telefonski (01/4813025). Organizirati ćemo prikup uređaja dostavnom tvrtkom In Time na adresi kupca te njegovu dostavu na našu adresu. Ukoliko se nakon kontrole uređaja u ovlaštenom servisu pokaže da je uređaj ispravan tada ćemo naplatiti troškove dostavne službe odnosno umanjiti ćemo iznos povrata za troškove dostave.

Ukoliko je riječ o zamjeni uređaja za neki drugi ili je riječ o povratu jer se kupac predomislio izravne troškove povrata robe korisnik mora snositi sam dostavnom tvrtkom po izboru (osim Hrvatskom poštom).

Vraćeni proizvod mora biti u originalnom pakiranju i sa deklaracijom, te pripadajućim računom, uputama za korištenje i jamstvenim listom.

ZAMJENA ROBE

Kupac može reklamirati proizvod osobno u Sonus Art trgovini (lokacija na karti) ili ga poslati na adresu naše glavne poslovnice (Sonus Art d.o.o, Šarengradska 1, Zagreb). Ukoliko je razlog zamjene oštećeni ili neispravan uređaj, zamjena ide na trošak Sonus Arta, a ukoliko je riječ o zamjeni uređaja zbog želje kupca, kupac šalje robu na naše skladište o svom trošku bilo kojom dostavnom službom (ne i Hrvatskom poštom).

Prodavatelj nije odgovoran za eventualna oštećenja i ostale obaveze koje se nalaze u domeni dostavne službe, ali će u dogovoru s njima osigurati vrhunsku uslugu za svakog kupca. Prilikom preuzimanja robe kupac je dužan ukoliko primjeti bilo kakvo oštećenje odmah reklamaciju uputiti dostavljaču na licu mjesta te istu javiti pismenim putem našem voditelju web prodaje na email [email protected] ili [email protected].

Sve kasnije reklamacije nećemo uvažiti.

PRAVO NA OTKAZIVANJE NARUDŽBE

I trgovac (Sonus Art) i kupac mogu iskoristiti pravo na raskid ugovora (otkaz narudžbe) prije slanja robe na isporuku, uz povrat prethodno uplaćenih sredstava. Ukoliko trgovac (Sonus Art) iz bilo kojeg razloga ne može isporučiti plaćenu robu, povrat sredstava će biti izvršen u roku tri (3) radna dana. Ukoliko kupac odluči raskinuti ugovor (otkazati narudžbu) prije nego je roba poslana na isporuku, povrat sredstava će biti izvršen u roku tri (3) radna dana. Ukoliko kupac odluči otkazati narudžbu nakon što je ista poslana na isporuku, povrat sredstava će biti izvršen u roku tri (3) radna dana nakon povrata iste robe od strane kupca, umanjen za trošak dostave te za iznos kartične provizije (ako je roba plaćena kreditnom ili debitnom karticom).

PRIMJEDBE I PRIGOVORI

Sukladno čl. 10 ZZP, Internet trgovina sonusart.hr (Sonus Art d.o.o.) vam omogućuje da svoje pisane prigovore vezane uz web kupovinu šaljete na e-mail: [email protected]

Na sve vaše primjedbe i prigovore odgovoriti ćemo u roku od maksimalno 15 dana.

IZJAVA O ZAŠTITI I PRIKUPLJANJU OSOBNIH PODATAKA

Sonus Art d.o.o se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Sonus Art d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

POLITIKA PRIVATNOSTI

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju Sonus Art se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Sonus Arta i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.’) Sonus Art ne snosi odgovornost za eventualnu štetu na računalu nastalu preuzimanjem datoteka s ovog weba ili s internetskih stranica do kojih čitatelji dođu putem linka s ovog weba. Sonus Art d.o.o. je sukladno čl. 18a Zakona o zaštiti osobnih podataka ("Narodne novine" br. 106/12) imenovao službenika za zaštitu osobnih podataka. Sve promjene politike privatnosti bit će pravodobno objavljene na ovoj stranici ili učinjene dostupnima korisnicima na neki drugi prikladan način.

IZJAVA O SIGURNOSTI ONLINE PLAĆANJA (vrijedi od 1.11.2014.)

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

Više o sigurnosnim kontrolama i operativnim procedurama online plaćanja pročitajte ovdje.

OBAVIJEST O KOLAČIĆIMA

Naša web stranica koristi se kolačićima (eng. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i spremanje podataka o vašim narudžbama. Nastavkom pregleda web stranice sonusart.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih prateći upute u ovoj Obavijesti o kolačićima, kako se kolačići s ove web stranice ne bi mogli poslati na vaš uređaj.

Informacije o tvrtki:

Sonus Art d.o.o. za trgovinu, proizvodnju i usluge
Šarengradska 1
10000 Zagreb

Adresa elektroničke pošte:

[email protected]

Info telefon:

01 4813 025

099 4813 025

Radno vrijeme trgovine (lokacija) je radnim danom (PON-PET) od 10 do 18 sati.

Webshop je otvoren za narudžbe od 0-24, a pitanja vezana uz web kupovinu možete slati na email [email protected]

Tvrtka upisana u trgovački registar:

Trgovački sud u Zagrebu / broj / Tt-03/6949-2/ MBS: 090439871 / OIB: 66501904027

ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANK D.D.
Broj računa: 2402006-1100098719
IBAN: HR2924020061100098719

Iznos temeljnoga kapitala društva: 20.000,00 kn / u cijelosti uplaćen u novcu u Zagrebu, 30. srpnja 2003. godine

Direktor: Damir Vukobratović
Matični broj: 0505970330024

Newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i prvi saznajte za nove kolekcije, popuste i akcije!