Povrat

Prodajno osoblje Sonus Arta jamči Vam da ćete dobiti vrhunsku uslugu i ostvariti maksimalnu vrijednost za svoj novac. A u slučaju da niste zadovoljni isporučenim proizvodom, možete ga vratiti* u roku 14 dana i mi Vam vraćamo novac!

Povrat* se odnosi na kupovinu isključivo putem webshopa!

Proizvode (povrat ili zamjena) potrebno je dostaviti na adresu: Sonus Art audio video trgovina, Šarengradska 1, 10000 Zagreb*

*Povrat uređaja moguće je napraviti putem bilo koje dostavne službe - osim Hrvatske pošte.

POVRAT SREDSTAVA

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, u slučaju kupovine na daljinu, ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor s Obrascem za jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji sklopljenog na daljinu iz čl. 61. st. 1. i 2. Zakona o zaštiti potrošača, ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno isporuke zadnjeg proizvoda iz narudžbe, osim ako je riječ o pravnoj osobi te ako su predmet ugovora in-ear slušalice koje ne mogu biti vraćene radi higijenskih razloga nakon što su jednom otvorene i isprobane. Također nije moguće vratiti otvorene igle i zvučnice za gramofone radi trošnosti. Bilo koji uređaj kupljen na tvtku (pravnu osobu) nije moguće vratiti te za takve uređaje nismo u mogućnosti napraviti povrat.

Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača dužan snositi izravne troškove povrata robe ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, a ukoliko kupac želi može se obratiti Sonus Art d.o.o. na info broj (014813025 / 0994813025) ili mail adresu [email protected] radi pribavljanja obavijesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda od strane Sonus Arta.

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.

Vraćeni proizvod mora biti u originalnom pakiranju i sa deklaracijom, te pripadajućim računom, uputama za korištenje i jamstvenim listom.

Sonus Art d.o.o. utvrđuje uvjete povrata - postotke umanjenja iznosa povrata kupcu uslijed umanjenja vrijednosti proizvoda.

Postotak umanjenja* iznosa povrata obzirom na stanje originalne ambalaže/dodataka** uz proizvod vraćenog proizvoda:
** dodatcima uz proizvod smatraju se: uputstva za korištenje (pisana ili na mediju), razni kablovi, punjači, i ostali pribor koji dolazi uz proizvod
* postotci umanjenja, ovisno o situaciji mogu biti kumulativni (npr. u slučaju da nedostaje ambalaža i nedostaje bundle/oprema – ukupan postotak umanjenja iznosi 25%)

ZAMJENA ROBE

Kupac može reklamirati proizvod osobno u Sonus Art trgovini (lokacija na karti) ili ga poslati na adresu naše glavne poslovnice (Sonus Art d.o.o, Šarengradska 1, Zagreb). Ukoliko je razlog zamjene oštećeni ili neispravan uređaj, zamjena ide na trošak Sonus Arta, a ukoliko je riječ o zamjeni uređaja zbog želje kupca, kupac šalje robu na naše skladište o svom trošku.

Prodavatelj nije odgovoran za eventualna oštećenja i ostale obaveze koje se nalaze u domeni dostavne službe, ali će u dogovoru s njima osigurati vrhunsku uslugu za svakog kupca. Prilikom preuzimanja robe kupac je dužan reklamaciju uputiti dostavljaču na licu mjesta te istu u najkraćem mogućem roku javiti pismenim putem na mail [email protected] il [email protected]


Kupac ima pravo na povrat novca samo u slučaju da kupljena roba ima neki od materijalnih nedostataka navedenih u čl. 401. Zakona o obveznim odnosima:

1) ako stvar nema potrebna svojstva za posebnu uporabu za koju je kupac nabavlja, a koja je bila poznata prodavatelju ili mu je morala biti poznata,
2) kad je prodavatelj predao stvar koja nije jednaka uzorku ili modelu, osim ako su uzorak ili model pokazani samo radi obavijesti,
3) ako stvar nema svojstva koja inače postoje kod drugih stvari iste vrste i koja je kupac mogao opravdano očekivati prema naravi stvari, posebno uzimajući u obzir javne izjave prodavatelja, proizvođača i njihovih predstavnika o svojstvima stvari (reklame, označavanje stvari i dr.),
4) ako je stvar nepravilno montirana pod uvjetom da je usluga montaže uključena u ispunjenje ugovora o prodaji,
5) ako je nepravilna montaža posljedica nedostataka u uputama za montažu
--------------------------------
Također, ako proizvođač jamči za ispravnost stvari u tijeku određenog vremena računajući od njezine predaje kupcu, a ne izvrši u razumnom roku popravak ili zamjenu stvari, prema čl. 426. Zakona o obveznim odnosima kupac ima pravo na raskid ugovora ili sniženje cijene, a u svakom slučaju i pravo na popravljanje štete.

PRAVO NA OTKAZIVANJE NARUDŽBE

I trgovac (Sonus Art) i kupac mogu iskoristiti pravo na raskid ugovora (otkaz narudžbe) prije slanja robe na isporuku, uz povrat prethodno uplaćenih sredstava. Ukoliko trgovac (Sonus Art) iz bilo kojeg razloga ne može isporučiti plaćenu robu, povrat sredstava će biti izvršen u roku tri (3) radna dana. Ukoliko kupac odluči raskinuti ugovor (otkazati narudžbu) prije nego je roba poslana na isporuku, povrat sredstava će biti izvršen u roku tri (3) radna dana. Ukoliko kupac odluči otkazati narudžbu nakon što je ista poslana na isporuku, povrat sredstava će biti izvršen u roku tri (3) radna dana nakon povrata iste robe od strane kupca, umanjen za trošak dostave te za iznos kartične provizije (ako je roba plaćena kreditnom ili debitnom karticom). 

Newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i prvi saznajte za nove kolekcije, popuste i akcije!