Aston Martin najavljuje Bowers & Wilkins kao službenog audio partnera!

Svi postovi
Aston Martin Najavljuje Bowers & Wilkins Kao Službenog Audio Partnera!
Dva legendarna britanska branda, Aston Martin i Bowers & Wilkins najavila su novo uzbudljivo audio partnerstvo. Vozači Aston Martina, konkretno modela DB12 moći će po prvi puta uživati u novorazvijenom Bowers & Wilkins Surround zvučnom sustavu. U potrazi za ultimativnim osjetilnim iskustvom, inženjerski timovi svjetske klase iz Bowers & Wilkinsa i Aston Martina zajedno su radili na razvoju opcionalne nadogradnje surround zvučnog sustava. Koristeći tehnologije i inovacije koje se nalaze u vodećim zvučnicima i audio proizvodima tvrtke Bowers & Wilkins, ovaj sustav po narudžbi akustički je projektiran kako bi pružio uistinu spektakularno iskustvo slušanja. Vlasničke tehnologije visokih performansi, kao što su aluminijski visokotonci s dvostrukom kupolom i Continuum srednjetonske pogonske jedinice daju ovom surround sustavu s 15 zvučnika i dvostrukim pojačanjem od 1170 W uravnotežen i precizan zvuk. Istovremeno, namjenski 3D glavni zvučnici i snažan subwoofer osiguravaju najuzbudljivije moguće iskustvo zvuka u Aston Martinu. Impresivna kvaliteta vrhunskog audio sustava postignuta je savršenom lokacijom, smjerom i simetrijom položaja zvučnika koji su promišljeno ugrađeni duboko u strukturu DB12 modela automobila – a sve je rezultat bliske suradnje između Aston Martina i inženjera Bowers & Wilkinsa. aston martin Aston Martin DB12 luksuzni automobil lansiran je na veličanstvenoj premijeri tijekom Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu, 24. svibnja 2023. godine, a njegove temeljne vrijednosti visokih performansi i nevjerojatnog luksuza predvode sljedeću generaciju Aston Martin sportskih automobila. DB12 najavljuje novu eru Aston Martin modela automobila koju karakteriziraju nevjerojatne performanse, besprijekorna integracija naprednih tehnologija te uzvišen stil i iznimna izrada po kojoj je ovaj brand poznat. Tijekom procesa razvoja audio sustava između Aston Martina i Bowers & Wilkinsa od samog je početka bilo jasno da dva slavna branda sadrže navedene karakteristike, dijeleći iste poslovne vrijednosti, s fokusom na tehničke inovacije i strast prema visokim performansama. Slaveći zajedničku viziju, lansiranje DB12 automobila na odgovarajući način predstavlja početak službenog partnerstva koje će rezultirati daljnjom suradnjom i težnjom ka višim razinama performansi. aston martin

Aston Martin DB12

Proglašen kao prvi Super Tourer na svijetu, DB12 definira novu vlastitu kategoriju. Donosi kvantni pomak u sportskom karakteru i dinamičkim sposobnostima, kombinirajući briljantno iskustvo vožnje s iznimnom profinjenošću, najsuvremenijom tehnologijom i raskošnim luksuzom. Opremljeno iznimnim performansama i načinom upravljanja koje će zadovoljiti i najzahtjevnije vozače, njegovo pomno izbrušeno kućište savršeno je usklađeno s vodećim u klasi 680PS/800NM V8 Twin Turbo pogonskim sklopom. Rezultat je energični Aston Martin koji blista autentičnošću, sposobnošću i strašću kako bi pružio iskustvo vožnje koje nema premca. Najava DB12 modela dolazi u trenutku kada Aston Martin slavi 2 značajne godišnjice u 2023. godini: monumentalnu 110. obljetnicu branda i 75 godina slavne linije modela DB.

Bowers & Wilkins Surround zvučni sustav

Surround zvučni sustav branda Bowers & Wilkins po prvi se puta pojavljuje kao opcija u Aston Martin automobilima, a usredotočen je na konfiguraciju od 15 zvučnika, 14-kanalno pojačalo i najsuvremeniju tehnologiju obrade zvuka.

5 x Bowers & Wilkins 25-mm Nautilus aluminijski visokotonci s dvostrukom kupolom

Smješteni na armaturnoj ploči, vratima i iza B-stupa, Bowers & Wilkins Nautilus aluminijski visokotonci s dvostrukom kupolom izvedeni su iz legendarnog Bowers & Wilkins Nautilus zvučnika, sa spiralnim difuzijskim kanalima koji upijaju reflektirani zvuk sa stražnje strane svake visokotonske pogonske jedinice. Rezonancije su svedene na minimum za nevjerojatno detaljno i moćno iskustvo slušanja, gdje čujete samo zvuk koji je dio performansi. bowers & wilkins

5 x Bowers & Wilkins Continuum srednjetonski zvučnici

Postavljeni u neposrednoj blizini visokotonaca, 100-mm Continuum srednjetonski zvučnici predstavljaju rezultat osmogodišnjeg razvoja te veliki korak naprijed u performansama srednjetonskih zvučnika. Autentičnost i preciznost u reprodukciji glasova i instrumenata stvara istinski realističan zvuk u DB12 modelu automobila. Na temelju načela kontrole i optimizirane fleksibilnosti, tkana kompozitna konstrukcija pažljivo je prigušena kako bi apsorbirala neželjene rezonance što rezultira čišćim srednjetonskim zvukom s nižom razinom neželjenog šuma i otvorenijom, neutralnijom izvedbom. S prekrasnom srebrnom završnom obradom, Continuum Cone je jednako vizualno privlačan koliko i tehnološki napredan.

Tehnologija s visokotoncem na vrhu

Tehnologija Tweeter-on-top (visokotonac na vrhu) omogućuje da je visokotonac odvojen od ostatka kućišta kako bi se smanjilo obojanje. U automobilu također smanjuje refleksiju zvuka od vjetrobrana, umjesto da usmjerava zvuk izravno na putnike. Rezultat je poboljšana jasnoća sustava i zvuk koji je detaljniji, jasniji i prirodniji. Tri postavljena visokotonca ponosno stoje na kontrolnoj ploči DB12 automobila, nadopunjujući visoko stiliziranu unutrašnjost. Novo partnerstvo obećava isporuku više razine performansi, tehnologija i uključenosti vozača proširenjem Aston Martin iskustva na glazbu i zvuk u automobilu – ključne komponente uzbuđenja tijekom vožnje. Izvršni potpredsjednik i glavni kreativni direktor u Aston Martinu, Marek Reichman izjavio je kako je u novoj generaciji sportskih automobila precizno (moderno) izrađen interijer ključan za isporuku potpuno impresivnog, emotivnog, ljudskog iskustva: „Samo čisti zvuk naših motora već donosi senzaciju i duboke emocije. A sada, uz dodatak istinski perforirajućeg zvuka koji se tako jasno isporučuje kroz novorazvijeni audio sustav, uskladili smo dizajn interijera s novim inovacijama i tehnologijama, tako da naši vozači osjećaju energiju, mir i luksuz – sve odjednom.“ Nadodao je kako njihovi partneri iz Bowers & Wilkinsa isporučuju sustav koji ispunjava sve dizajnerske ambicije i osigurava da izgleda jednako upečatljivo kao što i zvuči, a vozači ga koriste jer žele stvoriti vlastito savršeno iskustvo. Potpredsjednik za licence i partnerstva u Bowers & Wilkinsu, Dan Shepard istaknuo je kako je suradnja Bowers & Wilkins-a i Aston Martina potpuno prirodna, pri čemu oba branda slave svoje britansko naslijeđe, a istovremeno su poznati po inovacijama i stvaranju uzbudljivih iskustava. „Kao i integracija zvuka u automobile, ovo uzbudljivo novo partnerstvo također će dovesti do poboljšane suradnje između brandova u budućnosti. S ponosom se radujemo sljedećem poglavlju“, nadodao je Shepard.
Newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i prvi saznajte za nove kolekcije, popuste i akcije!