EISA AWARD 2023./2024. – ODABRANI NAJBOLJI UREĐAJI

Svi postovi
Eisa Award 2023./2024. – Odabrani Najbolji Uređaji

EISA je jedinstveno udruženje 60 specijaliziranih časopisa, web stranica i komentatora s društvenih medija iz 29 zemalja. Međunarodno poznata kao europska EISA Award, od 1982. godine dodjeljuje nagrade za uređaje godine u brojnim kategorijama kao što su fotografija, HiFi, kućno kino, mobilni uređaji... 1989. godine službeno nastaje EISA – European Imaging and Sound Association.

Iz godine u godinu biraju najbolje među vrhunskim uređajima u 6 kategorija: Hi-Fi, Zvuk za kućno kino, Slika i video za kućno kino, Automobilska elektronika, Mobilni uređaji, Fotografija.

U Sonus Artu možete pronaći nagrađivane uređaje iz kategorija Hi-Fi i Zvuk za kućno kino.

Nagradu za najbolji uređaj u HiFi kategoriji Samostojeći zvučnici dobili su Bowers & Wilkins 703 S3 zvučnici za koje u EISA-i kažu kako njihovi “impresivni detalji basa, visokih tonova i kohezivna zvučna kulisa potvrđuju inženjersku vještinu koja je uložena u razvoj treće generacije Bowers & Wilkinsove serije 700, a velik dio toga prešao je iz tvrtkinih vrhunskih modela 800 D4. Nigdje to više nije slučaj nego sa 703 S3, vitkim tornjem koji po prvi put ima visokotonac na vrhu, u kombinaciji s parom Aerofoil bas drivera od 165 mm i srednjetoncem Continuum membrane od 150 mm. Ovaj podni samostojeći zvučnik pruža privlačno i emocionalno slušanje i čini Bowers & Wilkins vrhunsku izvedbu dostupnom većem broju ljubitelja glazbe. Nova Mocha boja, uz klasične bijele ili crne opcije, također je zapanjujuća”.

Kao najbolji uređaj u HiFi kategoriji Bežičnih samostojećih zvučnika  odabrani su Dynaudio Focus 50 zvučnici  - “Iskorištavajući dokazane pogonske tehnologije iz vrhunskih Dynaudio zvučnika Confidence i Contour, u kombinaciji sa snažnim ugrađenim pojačalom iz Pascala, trosmjerni Focus 50 isporučuje glazbu s vrhunskom dinamikom i skalom. Ovu beskompromisnu izvedbu pomaže visokokvalitetna WiSA-omogućena veza između zvučnika, plus Dirac Live za korekciju prostorije. Podržan je širok raspon izvora, od streaming usluga i Roona do fizičkog hardvera povezanog putem analognih i digitalnih ulaza. Focus 50 je kompletan glazbeni sustav koji opravdava obećanje aktivnih zvučnika – trebate samo dodati kabel za napajanje i birati između četiri prekrasne opcije završne obrade”.

Najbolje Premium AV pojačalo u kategoriji Zvuk za kućno kino je Denon AVC-A1H  za koje EISA kaže kako “spaja 15.4-kanalno procesiranje s 15-kanalnim izlazom snage i stoga je pripremljeno za najekspanzivnije sustave kućnog kina. Očigledna je pažnja posvećena detaljima rezervirana za klasu marke 'A1', od ogromnog EI-Type transformatora od 11,5 kg pojačala i odvojenog napajanja za njegov DAC stupanj, do 32-bitnog DSP motora i optimiziranog rasporeda sklopova. Ovaj visokokvalitetni inženjering, u kombinaciji s opcijama kalibracije Audyssey MultEQ XT i Dirac Live, rezultira zvučnim performansama referentne razine iz filmova i glazbe. Denonov vodeći model spaja energiju i razmjere s rezolucijom, detaljima i jasnoćom koja oduzima dah. Niti jedno se drugo višekanalno integrirano pojačalo ne može mjeriti s ovim uređajem”.

Newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i prvi saznajte za nove kolekcije, popuste i akcije!