Q Acoustics Concept 50

Samostojeći zvučnik

  • "Gelcore" konstrukcija kućišta

  • iznimno čvrsto "point to point" kućište

  • srednja ploča od aluminijaNa zalihi
Standardna cijena 1.299,00 € /kom Najniža cijena unutar 30 dana 899,00 € /kom

Besplatna dostava u 2 do 5 radnih dana

Robu mozete vratiti u roku od 14 dana

Vidi više...

Zvučni korak naprijed u odnosu na Concept 30, ovaj elegantni samostojeći zvučnik uzima sve što je sjajno u vezi sa svojim bratom na samostojećem nosaču, ali isporučuje snažniji zvuk, dublju zvučnu pozornicu i povećanu ekstenziju basa kroz svoje vrhunsko kućište niske rezonancije.

Bez umjetnih boja

Pogodan za veće prostore, Concept 50 nudi uistinu vrhunski kućni audio performans po odličnoj cijeni. Svaki element akustične inovacije sadržan u Conceptu 50 usmjeren je na dizajniranje najtišeg mogućeg ormara. Zvučnici na koje ne utječu unutarnje i vanjske rezonancije, daju fokusiranu stereo sliku, točan zvuk i proširenu holografsku zvučnu pozornicu za oponašanje izvedbe uživo u domu.

S većom osjetljivošću za poboljšanu dinamiku, ovi zvučnici oduševljavaju svojom čistom muzikalnošću i nevjerojatno realističnom zvučnom scenom.

Kontrolirana snaga

Dizajnirani kao sastavni dio mehaničke strukture kućišta, 5-inčni mid/bas i 0,9-inčni visokotonci su novi, prizemljeni dizajn napravljen posebno za Concept 30, 50 i 90 zvučnike. Pogonske jedinice su pričvršćene na iznimno čvrstu aluminijsku pregradu od 3 mm prije nego što se ugrade u ormar - što daje ispravnu akustičnu brtvu, prigušuje vibracije i minimizira strukturno spajanje.

S druge strane, visokotonac je hermetički zatvoren i mehanički izoliran (plutajući) od pregrade, što znači manje izobličenje i nižu točku križanja za besprijekornu integraciju kroz područje skretnice. Na 30,5 mm, veća zvučna zavojnica za srednje/basove povećava snagu motora što rezultira 50% povećanjem snage u odnosu na usporedivi driver s glasovnom zavojnicom od 25,4 mm.

Konačno, sam crossover je montiran na izolacijsku bazu, čuvajući ga od zvučnih vibracija i daleko od elektromagnetskog utjecaja samih drivera.

HPE™ (Helmholtz Pressure Equalizer™) tehnologija

Sama priroda dizajna kućišta Concept 50 može uvesti nepoželjne stajaće valove unutar ormarića. Korištenjem HPE™ (Helmholtz Pressure Equalizer™) dizajna cijevi, koji je prvi put predstavljen u Conceptu 500, tlak se pretvara u brzinu kako bi se eliminirale te vibracije koje utječu na performanse i kako bi se postigao idealan frekvencijski odziv.

Elegantan dizajn

S istim sofisticiranim dizajnerskim linijama i zadivljujućim, vrhunskim završnim slojem visokog sjaja kao vrhunski modeli 300 i 500, nova serija zadržava prepoznatljivu aluminijsku prednju pregradu koja je originalne Concept zvučnike učinila tako kultnim. Concept 30 dolazi u tri upečatljiva laka: crnom, srebrnom i bijelom.

Gelcore™ tehnologija

Predstavljena u originalnom Concept zvučniku, Gelcore™  konstrukcija kućišta je dizajnirana da minimizira visokofrekventnu buku. Jedinstven dizajn koji se sastoji od gela koji se ne veže između dva pojedinačna sloja, ovaj posebno razvijen način spajanja  slojeva raspršuje visokofrekventne vibracije, koje stvaraju driver, u toplinu kako bi održao fokusiranu audio izvedbu.

Izolacijski sustav ovjesa

Varijacija iznimno učinkovitog principa 'izolacijske baze' prvi put viđena na Conceptu 300 znači da Concept 30 ima sustav ovjesa u obliku opružne osnovne ploče. Dvije ploče su razdvojene ovjesnim 'sferama' koje učinkovito izoliraju kućište od smetnji vanjskih vibracija, osiguravajući čvršću stereo sliku, a ujedno i veću dubinu.

P2P™ (Point to Point™) tehnologija

Kako bi kućište bilo što čvršće, koristi se P2P™ (Point to Point™) unutarnje učvršćenje. Prvi put predstavljeno u Conceptu 500, pojačanje je ugrađeno u unutarnja područja kućišta osjetljiva na niskofrekventne reverberacije.

Koristeći analizu konačnih elemenata i lasersku interferometriju za ispitivanje performansi kućišta do mikroskopske razine, P2P™ učvršćenje je primijenjeno na kabinet zvučnika.

Implementirajući ovu najsuvremeniju tehnologiju, Q Acoustics je uspio identificirati i primijeniti učvršćivanje samo na precizne točke ormarića koje zahtijevaju dodatnu podršku i neželjena energija se raspršuje, a ne prenosi po cijelom ormariću.

Bi-Wire terminali

Svi modeli iz serije Concept imaju Bi-Wire terminale na stražnjoj strani ormarića. To znači da se pomoću kompatibilnog kabela zvučnika mogu voditi dva para kabela od vašeg izvora napajanja (pojačala) do zvučnika. Jedan set kabela prenosi visokofrekventne signale, dok drugi par prenosi srednje/niske frekvencije. Prednost odvajanja ovih frekvencija putem bi-wiringa je dvostruka: intermodulacijska distorzija uzrokovana interakcijama između visokih i niskih frekvencija koje putuju niz kabel može se svesti na minimum, a rezultat je primjetno poboljšanje jasnoće srednjeg raspona

Q Acoustics Concept 50
Sakrij

Bas jedinica 2 x 125 mm 

Treble jedinica 1 x 25 mm 

Frekvencijski odziv (-6dB) 42 Hz - 30 kHz

Nazivna impedancija 6 Ω

Minimalna impedancija 3,6 Ω

Osjetljivost (2,83V @ 1kHz) 90,5 dB/w/m

Preporučena snaga pojačala 25-150 W

Frekvencija skretnice 2,1 kHz

Distorzija (120Hz - 20kHz, @2,83Vrms) <0,2%

Učinkoviti volumen 28,8 L

Dimenzije (po zvučniku / VxŠxD) Inc. šiljci i stabilizator: 1025 x 418 x 319 mm , širina ormarića: 180 mm

Težina (po zvučniku) 22,9 kg

Vidi više...
Ostavite komentar i zaradite 1 loyalty bod (1 €)

Bodovi se dodjeljuju samo za recenzije artikala kupljenih putem webshopa.
Maksimalno 3 recenzije mjesečno.

Samo registrirani korisnici mogu recenzirati. Molimo prijavite se ili napravite profil.
Sakrij
Nema povezanih blog postova.
Newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i prvi saznajte za nove kolekcije, popuste i akcije!