Technics SL-1000R

Premium gramofon

 • bezjezgreni motor s izravnim pogonom

 • odvojena upravljačka jedinica sa visoko osjetljivom ručicom

 • masivni tanjur gramofona i kučište sa silikonskim izolatorima za odlično prigušivanjeNije na zalihi
20.999,00 € /kom

Besplatna dostava u 2 do 5 radnih dana

Robu mozete vratiti u roku od 14 dana

Vidi više...


Bezjezgreni motor sa izravnim pogonom
Motor koji čini srž gramofona s izravnim pogonom temelji se na bezjezgrenom motoru koji je razvijen za model SL-1200G i predstavljen tržištu 2016. godine te je dodatno poboljšan. Bezjezgreni motor s izravnim pogonom s dvostrukim rotorom i dvostrukom zavojnicom koji je razvijen baš u tu svrhu imao je zavojnice na obje strane za 12-polni pogon s 18 zavojnica i s dovoljno visokim zakretnim momentom za pokretanje teškog tanjura (otprilike 7,9 kg). Pomakom zavojnica na obje strane za 60 stupnjeva poboljšana je čvrstoća podloge, suzbijene blage vibracije i smanjena samoindukcija. Tim poboljšanjima postignuta je stabilna rotacija od 0,015 % širenja zvuka i vibriranja ili manje, što se smatra granicom mjerenja. Isto tako, aksijalni ležajevi koji podupiru teški tanjur napravljeni su od posebne tehničke plastike kojom se osigurava čvrstoća i pouzdanost.

Motor koji je razvijen za model SL-1200G poslužio je kao platforma za motor s izravnim pogonom. Dvostrukom zavojnicom, pojačanim aksijalnim ležajevima i kućištem pojačane čvrstoće postignuta je stabilnost motora s niskim težištem. Postavljanjem dvaju utega od nehrđajućeg čelika velike čvrstoće i visoke specifične težine na dno kućišta očuvane su čvrstoća i nisko težište. Te temeljite mjere radi sprječavanja neželjenih vibracija pomažu postići nevjerojatnu preciznost rotacije i poboljšati signal/šum.


Masivni tanjur gramofona
Tanjur gramofona postavlja utege od wolframa na vanjski rub utega od legure mjeda od 10 mm, laminira se na lijevani aluminij, što tanjuru daje ukupnu težinu od otprilike 7,9 kg i inercijsku masu od otprilike 1 tona・cm. Guma za prigušivanje kojom se uklanjaju neželjene vibracije pričvršćuje se i za stražnju površinu kako bi se dobila troslojna konstrukcija i postigla iznimna čvrstoća i odlične karakteristike prigušivanja vibracija.


Odvojena upravljačka jedinica
Upravljačka jedinica odvojena je od glavne jedinice kako bi se suzbili učinci neželjenog šuma na glavnu jedinicu. Da bi se postiglo napajanje koje omogućuje dobru regulaciju radi visokog zakretnog momenta upotrebljava se izvor napajanja s prekidanjem struje. Da bi se spriječilo povećanje buke, sustav napajanja s prekidanjem struje opremljen je jedinstvenom tehnologijom koja osigurava napajanje uz minimalni šum putem novo razvijenog „sklopa smanjenja neželjenog šuma”. Isto tako, kako bi se smanjio šum čak i tijekom komunikacije, za komunikaciju između glavne jedinice i upravljačke jedinice upotrijebljen je vrlo pouzdan sustav otporan na učinke vanjskog šuma. Te temeljite mjere postižu najvišu razinu smanjenja signala/šuma na svijetu.


Podešavanje minuta i oznaka rotacije
Ovaj gramofon podržava ne samo analogne ploče LP (33 1/3 o/min) i EP (45 o/min), već i SP (78 o/min). Rotacija (o/min) se može smanjiti i na dva decimalna mjesta (maksimalno ± 16 %) na upravljačkoj jedinici. OLED zaslon može prikazivati rotaciju uz preciznost do dva decimalna mjesta kako bi korisnik mogao čuti, ali i vidjeti tu iznimno preciznu rotaciju.

Visoko osjetljiva ručica
Kako bi omogućila ručici precizno praćenje rotacije ploče, tvrtka Technics tradicionalno se koristila statičkom ravnotežom, univerzalnom ručicom tipa S s laganom cijevi ručice od magnezija i s visokom sposobnosti prigušivanja. Ručica s konstrukcijom u obliku giroskopskog ovjesa upotrebljava ležajeve visoke preciznosti. Vrlo vješti japanski majstori obavljaju cjelokupno sastavljanje i podešavanje radi postizanja visoke osjetljivosti početnog pokreta kako bi ručica precizno pratila utore u ploči. OFC se koristi za unutarnje ožičenje kako se signal glazbe koji se prenosi iz uloška ne bi prigušio i kako se ne bi izgubila energija glazbe koja je urezana u ploču, čime se proizvode vrlo živopisni zvukovi.


Postolje ručice
Postolje ručice na kojem stoji ručica snažno je integrirano u gramofon. Usporedbom dijela postolja gramofona s konstrukcijom montiranja ručice, odnos ležajeva ručice i ležajeva gramofona i položaj igle uvijek su konstantni. To daje strukturu u kojoj vibracije uzrokovane krutošću materijala postolja gramofona imaju minimalan učinak, a performanse ručice maksimalno su uvećane. Može se kupiti dodatno postolje ručice, što omogućuje, uz standardnu ručicu, postavljanje kratke ili duge ručice iz modela SME ili Ortofon (do tri, uključujući standardnu ručicu).

Gramofon je dostupan samo po narudžbi na mail [email protected]

Sakrij
Vidi više...

Bezjezgreni motor s izravnim pogonom

Prigušuje neželjene vibracije motora

Masivni tanjur gramofona

Odvojena upravljačka jedinica

Visokoosjetljiva ručica

Čvrsta kutija i silikonski izolator za odlično prigušivanje

Veličina i težina

Visina
188mm
Širina
531mm
Dubina
399mm
Masa
40.2kg
 • Metoda pogona

  • Izravni pogon
 • Motor

  • Motor na istosmjernu struju bez četkica
 • Brzine DJ gramofona

  • 33 1/3, 45, 78 o/min
 • Prilagodba raspona

  • ± 16 %
 • Početni zakretni moment

  • 0,39 N・m / 4,0 kg・cm
 • Širenje zvuka i vibriranje

  • 0,015 % W.R.M.S.
 • Tanjur

  • Kombinacija mjedene legure i lijevanog aluminija
   Promjer : 323 mm
   Masa: Pribl. 7,9 kg (uključujući podlogu gramofona)

Technics SL-1000R

Sakrij
Vidi više...
Ostavite komentar i zaradite 1 loyalty bod (1 €)

Bodovi se dodjeljuju samo za recenzije artikala kupljenih putem webshopa.
Maksimalno 3 recenzije mjesečno.

Samo registrirani korisnici mogu recenzirati. Molimo prijavite se ili napravite profil.
Sakrij
Nema povezanih blog postova.
Newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i prvi saznajte za nove kolekcije, popuste i akcije!