Technics SL-1200/1210GR2

DJ gramofon Grand Class

  • Delta Sigma pogon prigušuje vibracije motora radi uglađenije i preciznije rotacije

  • bezjezgreni motor s direktnim pogonom kojim se postiže stabilna rotacija

  • iznimno čvrsto kućište i kvalitetni silikonski izolatori buke za vrhunski zvuk i izolaciju od različitih vibracijaNa zalihi
1.990,00 € /kom

Besplatna dostava u 2 do 5 radnih dana

Robu mozete vratiti u roku od 14 dana

Vidi više...

Technics SL-1200GR2 DJ gramofon Grand Class

Poboljšani motorni pogon usmjeren na tek razvijeni ΔΣ pogon (delta sigma pogon) temeljito prigušuje sve sitne vibracije koje generira motor. To je prva faza nove generacije gramofona s izravnim pogonom tvrtke Technics koji nastoje dodatno poboljšati kvalitetu zvuka. To je novi sustav koji tvrtka Technics primjenjuje u obradi PWM signala. Osim što smanjuje visoke harmonijske tonove, novi pogon ublažava vibracije motora radi uglađenije, preciznije rotacije, i na kraju rezultira bogatijim zvukom.

Prva faza nove generacije gramofona robne marke Technics s izravnim pogonom

Otkad je osmislila prvi gramofon s izravnim pogonom u svijetu, tvrtka Technics nastavila je raditi na poboljšanju kvalitete zvuka. Sada je razvila ΔΣ pogon koji ublažava sitne vibracije motora i poboljšava preciznost elektromagnetske konverzije uloška. Prvi gramofonski sustav s izravnim pogonom koji uključuje tu tehnologiju je SL-1200GR2. Bezjezgreni motor s izravnim pogonom koji postiže stabilnu rotaciju Godine 1970. tvrtka Technics komercijalizirala je prvi gramofon s izravnim pogonom na svijetu, a taj je sustav preko noći osvojio svijet. Za razliku od remenskog pogona i ostalih sustava, izravni pogon okreće motor pri niskoj brzini i izravno pokreće tanjur, čime se osiguravaju brojne prednosti kao što su potpuni izostanak smanjenja omjera signala i šuma zbog vibracija motora i mehanizama usporavanja kao i visoka pouzdanost tijekom dužeg razdoblja budući nije potrebna zamjena dijelova. A 2016. god. tvrtka Technics razvila je bezjezgreni motor s dvostrukim rotorom i izravnim pogonom okrenut prema površini i s magnetima rotora postavljenima s obje strane čime se uklanja nepravilnost rotacije motora (tzv. „cogging”) koja je predstavljala jedinstveni problem kod sustava s izravnim pogonom. Taj je motor prilagođen za SL-1200G što je također bilo značajno kao pojava na tržištu HiFi proizvoda. Model SL-1200GR2 nasljeđuje istu filozofiju dizajna uz novi razvoj bezjezgrenog motora s jednim rotorom i izravnim pogonom okrenutim prema površini, čime je uklonjena nepravilnost rotacije motora. Sklop za prebacivanje s niskom razinom buke Upotreba iznimno brzog uklopnog napajanja osigurava stabilan kapacitet napajanja, manje vibriranja i zujanja. Uklopnim napajanjem na gramofonu uklanja se potreba za velikim pretvaračem i protumjerama vezanim za mehaničke vibracije. Uklopna frekvencija veća od 100 kHz ograničava utjecaj buke na propusnost reprodukcije glazbe. Aktivno uklanjanje buke Ova tehnologija kombinira uređaj koji otkriva buku i eventualne pogreške. Otkriva preostalu buku u napajanju i primjenjuje inverznu struju radi uklanjanja komponenti buke. Uklanja niskofrekventnu buku učinkovitije od regulatora radi postizanja idealnog napajanja.

Razvija značajke čvrstoće i prigušivanja vibracija

Tanjur postiže visoku čvrstoću i karakteristiku ublažavanja vibracija time što upotrebljava dvoslojnu konstrukciju s izolacijskom gumom. Guma prekriva cijelu stražnju površinu od lijevanog aluminija radi uklanjanja nepotrebnog odjeka koja se inače prenosi na gramofonsku ploču i tako proizvodi jasan zvuk.
Da bi se povećala inercijska masa i smanjile vibracije, oblik dijela od lijevanog aluminija optimiziran je simulacijom. Sa 2,5 kg (uključujući gumenu podlogu) tanjur SL-1200GR2 teži je za 0,8 kg od onog na prethodnom modelu SL-1200MK5. Isto tako, stražnja je površina tanjura rebrasta i pojačana radi poboljšanja čvrstoće. Povećanje površine kontakta s gumom za prigušivanje rezultira prigušivanjem koje više od dvaput nadmašuju one na modelu SL-1200MK5.

Ručica postiže visoku osjetljivost početnog pokreta

Ručica prati rotaciju ploče i omogućuje očitavanje uz visoku preciznost. Ista ručica nasljednik je ostalih proizvoda tvrtke Technics i tradicionalno je korištena univerzalna ručica u obliku slova S, sa statičkom ravnotežom. Materijal cijevi ručice izrađen je od vrlo lagane aluminijske cijevi odlične čvrstoće.
Sa svojom konstrukcijom u obliku giroskopskog ovjesa, dio ručice s ležajevima ima izrezano kućište u kojem se nalaze ležajevi visoke preciznosti kao i kod modela SL-1200G i SL-1200GR. Visoka osjetljivost početnog pokreta od 5 mg ili manje postiže se ručnim sastavljanjem i podešavanjem koje vrše vješti japanski majstori. Time se omogućuje precizno praćenje utora urezanih u ploče.
"Nadalje, uključena je jedna vrsta pomoćnog utega, a uložak se može zamijeniti raznim drugim ulošcima kako bi odgovarao glazbenom žanru ili dojmu. ( Primjenjiva težina uloška kada se upotrebljava isporučeni pomoćni uteg: 10 do 16,4 g ne uključujući isporučenu zvučnicu ).

Sakrij
Vidi više...

Bezjezgreni motor s izravnim pogonom kojim se postiže stabilna rotacija
ΔΣ pogon prigušuje vibracije motora radi uglađenije i preciznije rotacije
Niska razina buke, niskonaponski krug napajanja i uklopno napajanje
Dvoslojni tanjur velike čvrstoće i ublažavanja vibracija
Gramofonska ručica postiže veliku osjetljivost u početnom pokretu
Iznimno čvrsto kućište i kvalitetni silikonski izolatori buke za vrhunski zvuk i izolaciju od različitih vibracija
Metoda pogona: Izravni pogon
Motor: Motor na istosmjernu struju bez četkica
Brzine DJ gramofona: 33-1/3, 45 i 78 o/min
Raspon podešavanja visokih tonova: ±8 % i ±16 %
Početni zakretni moment: 2,2 kg-cm
Brzina postizanja nazivnog broja okretaja: 0,7 s od mirovanja do 33 – 1/3 o/min
Sustav kočenja
Elektronička kočnica
Širenje zvuka i vibriranje: 0,025 % W.R.M.S.
Tanjur
Lijevani aluminij
Promjer: 332 mm
Masa: pribl. 2,5 kg (uključujući gumenu podlogu)
Dio s gramofonskom ručicom
Efektivna duljina: 230 mm
Prevjes: 15 mm
Kut sile protiv preskakanja
Unutar 2° 32' (na vanjskom utoru ploče od 30cm (12"))
Unutar 0° 32' (na unutarnjem utoru ploče od 30cm (12"))
Kut nagiba: 22°
Raspon prilagodbe visine ručice: 0 – 6mm
Prilagodba pritiska igle: 0 – 4g (izravno očitavanje)
Težina okvira: približno 7,6g
Raspon težine primjenjivog uloška
(bez pomoćnog utega)
5,6 – 12,0 g
3,1 – 9,5 g (s odstojnikom uloška)
14,3 – 20,7 g (uključujući zvučnicu)
(s pomoćnim utegom)
10,0 – 16,4 g
7,5 – 13,9 g (s odstojnikom uloška)
18,7 – 25,1 g (sa zvučnicom)
Dimenzije nosača uloška: interval od 12,7 mm (1/2")
Kontakt pokrova zvučnice: 4-pinska stezna spojnica 1,2 mm φ
Priključci
Audioizlaz
PHONO (utičnica s pinovima) x 1
PRIKLJUČAK ZA UZEMLJENJE x 1
Napajanje: AC 220 – 240 V, 50/60 Hz
Potrošnja energije
11 W (napajanje uključeno)
0,3 W (napajanje isključeno)
Dimenzije (Š x V x D)
453 x 173 x 372 mm
Masa
Pribl. 11,5 kg
Raspon temperature rada
0 ℃ do +40 ℃
Raspon radne vlažnosti
Relativna vlažnost 35 – 80 % (bez kondenzacije)

Sakrij
Vidi više...
Ostavite komentar i zaradite 1 loyalty bod (1 €)

Bodovi se dodjeljuju samo za recenzije artikala kupljenih putem webshopa.
Maksimalno 3 recenzije mjesečno.

Samo registrirani korisnici mogu recenzirati. Molimo prijavite se ili napravite profil.
Sakrij
Nema povezanih blog postova.
Newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i prvi saznajte za nove kolekcije, popuste i akcije!