Technics SU-R1000

Integrirano stereo pojačalo

  • JENO Engine (uklanjanje vibracija i optimizacija stvaranja šuma)

  • ADCT (tehnologija aktivnog poništavanja izobličenja)

  • LAPC (prilagodljiva fazna kalibracija opterećenja)



Na zalihi
8.499,00 € /kom

Besplatna dostava u 2 do 5 radnih dana

Robu mozete vratiti u roku od 14 dana

Vidi više...

JENO Engine (uklanjanje vibracija i optimizacija stvaranja šuma)

Vibracije su glavni uzrok izobličenja u digitalnim sustavima i uzrokuje ih pogrešnog određivanje vremena u glavnim satovima koji se upotrebljavaju u pretvorbi digitalnih signala u analogne. Kako bi se uklonilo smanjenje kvalitete zvuka uzrokovano vibracijama, tvrtka Technics razvila je originalni sklop za smanjenje vibracija, koji se sastoji od generatora sata u sustavu za oblikovanje šuma kojim se smanjuju vibracije u niskofrekvencijskom rasponu i pretvarača brzine uzorkovanja visoke preciznosti za suzbijanje vibracija u visokofrekvencijskom rasponu. Time se smanjuju vibracije na idealan način u cjelokupnom frekvencijskom rasponu. On djeluje s originalnim visokopreciznim konverzijskim sklopom modulacije širine impulsa (PWM), optimizirajući brzinu oblikovanja šuma, stupanj i količinu ponovne kvantizacije i gradaciju PWM-a kako bi se signali visoke razlučivosti pretvorili u PWM bez oštećenja dinamičkog raspona. Te tehnologije omogućuju digitalnim pojačalima tvrtke Technics reprodukciju prirodnih i osjetljivih nijansi glazbe.

ADCT (tehnologija aktivnog poništavanja izobličenja)

Tehnologija aktivnog poništavanja izobličenja nova je tehnologija koju je razvila tvrtka Technics koja precizno izdvaja i uklanja izobličenja u fazi izlazne snage koju stvara protuelektromotorna sila zvučnika i padovi napona. Na tržištu Hi-Fi zvuka gdje je moguće konfigurirati neograničen broj zvučnih sustava kombinacijom raznih proizvoda, vrhunska pojačala zvuka trebaju optimalno poticati raznolikost zvučnika. Tehnologija aktivnog poništavanja izobličenja precizno izdvaja izobličenje određivanjem razlike između izlaza terminala na zvučniku i JENO izlaza, a zatim ispravlja izlazni digitalni signal, čime ispravlja standardni sustav digitalnog pojačala. Time se osigurava snažna pogonska sila zvučnika i akustična energija, uz pružanje vrhunskih pogodnosti digitalnog pojačala, kao što su niska razina šuma, precizna zvučna slika i prostran zvučni ambijent bez obzira na vrste povezanih zvučnika.

LAPC (prilagodljiva fazna kalibracija opterećenja)

SU-R1000 upotrebljava sustav napajanja s prekidanjem struje kojim se osigurava stabilna opskrba napona i struje potrebnih digitalnom pojačalu. U standardnom sustavu napajanja s prekidanjem struje vrijeme uključivanja prekidanja regulirano je kako bi se stabilizirao napon, a to uzrokuje fluktuacije frekvencije prekidanja u skladu s opterećenjem, što dovodi do modulacijskog šuma koji utječe na kvalitetu zvuka. Tiho napajanje visoke brzine eliminiralo je šum namještanjem frekvencije prekidanja na pojas od 400 kHz. Štoviše, u kasnijoj fazi postoji i regulator niske razine šuma. On sprječava smanjenje regulacije uslijed fiksne frekvencije prekidanja i ometa miješanje komponente šuma u visoke frekvencije. Rezultat je napajanje visokog odziva koje daje najbolje performanse digitalnog pojačala.

Tiho napajanje s naprednom brzinom

Kod modela SU-R1000, svaki element napajanja detaljno je proučen i preispitan kako bi se dobila bolja kvaliteta zvuka. Štoviše, za različite sklopne blokove osigurane su četiri neovisne jedinice napajanja za dodatno poboljšanje kvalitete zvuka. Budući da je SU-R1000 integrirano pojačalo, unutarnji sklopovi sastoje se od faze pretpojačala i faze pojačala u kombinaciji analognih i digitalnih sklopova. Dio s phono-ekvalizatorom koji obrađuje sitne analogne signale posebno je osjetljiv na učinak šuma koji se prenosi vodovima napajanja. SU-R1000 upotrebljava odvojene jedinice za napajanje analognih i digitalnih sklopova u fazi pretpojačala. Ujedno upotrebljava odvojene jedinice napajanja za desne i lijeve kanale u fazi pretpojačala za koju je potrebna velika električna snaga. Uz četiri neovisne jedinice napajanja, SU-R1000 sprječava smetnje izazvane vodovima napajanja među sklopnim blokovima i ostvaruje visok omjer S/N te vrhunsko odvajanje.

Četiri neovisne jedinice napajanja

Dio za fono ulaz i analogni ulaz imaju potpuno diskretan dizajn sklopa. Tvrtka Technics ostvarila je idealan, simetričan izgled sklopova i provela detaljno ugađanje. Novi sklopovi sprječavaju smetnje između desnih i lijevih kanala i postižu izvrsno odvajanje kanala. Nadalje, dio za phono ulaz i dio za XLR ulaz imaju potpuno uravnotežen prijenos kojim se osigurava visoka čistoća prijenosa signala uz minimalni učinak buke. Ulazni sklop za USB u dijelu za digitalni ulaz opremljen je kondenzatorom od visokokvalitetnog rubinskog tinjca i regulatorom snage s nemagnetskim otpornicima s ugljičnim slojem koji blokira električni šum, npr. iz računala te umanjuje učinak vanjskog šuma. A/D pretvarač sadržava čip vrhunskih performansi koji proizvodi Asahi Kasei Microdevices (AKM) za visoku preciznost A/D pretvorbe. Stoga SU-R1000 reproducira zvuk izvanredne kvalitete iz bilo kojeg izvora analognog ili digitalnog ulaza.

Čvrstoća okvira značajno je poboljšana kako bi se suzbile vibracije kućišta koje su također izvor buke. Unutarnji okvir ima dvokatnu odvojenu strukturu. Na gornjem je katu dio s pojačalom koje se sastoji od sklopa pojačala i njegova sklopa napajanja. Na donjem je katu dio s pretpojačalom koje se sastoji od dijela s analognim ulazom, uključujući phono-ekvalizator, i dijela s digitalnim ulazom, kao i njihovih sklopova napajanja. Gornji i donji kat, ali i pojedinačni sklopni blokovi odvojeni su jedan od drugog čeličnim zaštitnim pločama. Te čelične zaštitne ploče služe i kao pojačane oplate za ojačanje čvrstoće cijelog postolja. S vanjske strane prednja je ploča debljine 10 mm, dok su bočne ploče i gornja ploča izrađene od aluminijskih ploča obrađenih alumitom debljine 6 mm. Poboljšavaju i čvrstoću i otpornost na vibracije. Izolatori koji podupiru postolje izrađeni su od lijevanog željeza s odličnim karakteristikama ublažavanja signala. Sve u svemu, gore navedeni dijelovi i materijali poboljšavaju kvalitetu unutarnjih signala i uklanjaju učinak vanjskih vibracija na najvišoj razini.

Ulazni i izlazni priključci izrađeni od pomno odabranih visokokvalitetnih dijelova
- priključci zvučnika osmišljeni su kako bi omogućili povezivanje kabela zvučnika posebno velikog promjera
- priključci Y-utikača kojima se osigurava pouzdano povezivanje kabela
- ulazni priključci za analognu ravnotežu proizvođača Neutrik i PHONO XLR ulazni priključci (isključivo za MC)
- priključci za analogni ulaz s pozlaćenim, strojno izrađenim dijelovima od legure mjeda

Profinjen dizajn tvrtke Technics
- Atraktivna prednja ploča ukrašena visokokvalitetnom završnom obradom površine i opremljena čuvenim velikim mjeračem s dvije igle
- kotačić za glasnoću i gumb za odabir izrađeni od strojno obrađenih dijelova od čvrstih aluminijskih blokova i zaštitnom završnom obradom

Inteligentni phono-ekvalizator

Inteligentan phono-ekvalizator postavljen u model SU-R1000 koristi se tehnologijom poboljšanja kvalitete zvuka za DSP, koju je tvrtka Technics sastavila tijekom razvoja LAPC-a, kako bi se ostvarila visoka kvaliteta zvuka koja nije moguća s analognim phono ekvalizatorom. Ta se tehnologija sastoji od tri dijela: 1. Precizna krivulja ekvalizatora, 2. Uređaj za poništavanje preslušavanja (cross-talk cancellation) i 3. Optimizator odgovora. Te se funkcije mogu uključiti/isključiti kako bi odgovarale korisničkim željama.

Sakrij
Vidi više...

Precizna digitalna tehnologija

JENO mehanizam (uklanjanje vibracija i optimizacija stvaranja buke)
LAPC (prilagodljiva fazna kalibracija opterećenja)
napredno brzo i tiho napajanje
generator sata na baterije
tehnologija bešumnog signala
napredno napajanje

Definitivni dizajn tvrtke Technics

Čvrsta kutija
Trodijelna konfiguracija

FTC izlazna snaga

150 W + 150 W ( 1 kHz, T.H.D. 0,5 %, 8 Ω, 20 kHz LPF ),
300 W + 300 W ( 1 kHz, T.H.D. 0,5 %, 4 Ω, 20 kHz LPF)

Osjetljivost ulaza / impedancija ulaza

LINIJSKI 200 mV / 22 kΩ, PHONO (MM) 2,5 mV / 47 kΩ, PHONO(MC) 300 uV /100 Ω

Frekvencijski odziv

LINIJSKI 5 Hz – 80 kHz (– 3 dB, 8 Ω),
PHONO (MM) 20 Hz – 20 kHz (RIAA DEVIJACIJA ±1 dB, 8 Ω)
DIGITALNI 5 Hz – 80 kHz (– 3 dB, 8 Ω)

Impendancija opterećenja

4 Ω – 16 Ω

Priključak za analogni ulaz

LINIJSKI x 2 (LINIJSKI 1, LINIJSKI 2), LINIJSKI XLR URAVNOTEŽEN x1, PHONO (MM/MC) x1, PHONO XLR URAVNOTEŽEN (MC) x1, GLAVNI IN x1, REC IN x1

Priključak za digitalni ulaz

Optički digitalni ulaz x2 (OPT 1, OPT 2) , koaksijalni digitalni ulaz x2(KOAKS 1, KOAKS 2), USB-B x2 (PC 1, PC 2)

Priključak za analogni izlaz

PRE OUTx1, REC OUT x1

Izlaz za slušalice

Da, Stereo Φ 6,3 mm

podržani kodek

USB kabel velike brzine 2.0, USB kabel Audio Class 2.0, asinkroni način rada

Podržani kodek

PCM

Da (32, 44,1, 48, 88,2, 96, 176,4, 192, 352,8, 384 kHz / 16, 24, 32 bit)

DSD

Da (2,8 MHz, 5,6 MHz, 11,2 MHz, 22,4 MHz* *ASIO samo nativni način)

Napajanje

AC 220 – 240 V, 50 Hz / 60 Hz

Potrošnja energije

220 W

Dimenzije (Š x V x D)

430 mm × 191 mm × 459 mm

Masa

približno 22,8 kg

Dodatna oprema

Daljinski upravljač, evidencija kalibracije, kabel za izmjeničnu struju, korisnički priručnik

Sakrij
Vidi više...
Ostavite komentar i zaradite 1 loyalty bod (1 €)

Bodovi se dodjeljuju samo za recenzije artikala kupljenih putem webshopa.
Maksimalno 3 recenzije mjesečno.

Samo registrirani korisnici mogu recenzirati. Molimo prijavite se ili napravite profil.
Sakrij
Nema povezanih blog postova.
Newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i prvi saznajte za nove kolekcije, popuste i akcije!