Izrađeno, izbrušeno, usavršeno: 800 Serija Signature

Svi postovi
Izrađeno, Izbrušeno, Usavršeno: 800 Serija Signature

Bowers & Wilkins predstavlja 800 Series Signature – ultimativnu verziju hvaljene 800 Diamond serije zvučnika

Bowers & Wilkins oprezno koristi riječ „Signature“, rezervirajući ju za rijetke i revolucionarno nadograđene verzije svojih konvencionalnih zvučnika i tehnologija. Od utemeljenja branda 1966. godine, samo sedam serija zvučnika nosilo je prestižnu oznaku Signature – odraz njegovog prestiža i ekskluzivnosti.

Novi Signature zvučnici 801 D4 i 805 D4 temelje se na naslijeđu koje seže u 1991. godinu, do hvaljenog Silver Signature zvučnika, izvorno razvijenog kao posthumna počast osnivaču tvrtke, Johnu Bowersu. Novi modeli izrađeni su s istim iznimnim performansama i estetskim mjerilima 801 D4 i 805 D4 zvučnika koji čine temelj njihovih dizajna, s pažljivo nadograđenim komponentama te prekrasnim luksuznim novim završnim obradama.

B&W - 801 D4 Signature Midnight Blue

Novi Signature modeli 801 i 805 D4 predstavljaju vrhunac trenutnog razmišljanja i dizajna tvrtke Bowers & Wilkins te oni postaju vodeći modeli u tvrtkinom portfelju zvučnika.

Novi standardi samostojećih zvučnika

Veći model u novoj Signature seriji je 801 D4 Signature, snažan samostojeći zvučnik koji se nadograđuje na specifikacije kultnog 801 D4 izrađenog u Abbey Road Studios. Temelji se na Diamond Dome visokotoncu i Continuum Cone FST srednjetonskoj jedinici po kojima je brand postao poznat te je nadograđen snažnim dvostrukim 250-mm Aerofoil Cone bas jedinicama s nadograđenim i poboljšanim magnetima na njihovim motornim sustavima u odnosu na standardni model 801 D4.

Također uključuje radikalno poboljšanu aluminijsku prednju ploču ispod Turbine Head srednjetonskog kućišta; ovaj novi dizajn koristi novu optimiziranu skeletnu strukturu i pažljivo postavljen materijal za prigušivanje kako bi se značajno smanjila neželjena rezonancija s vrha kućišta. Rezultat je još više srednjetonske transparentnosti i otvorenosti uz već izvanredne performanse 801 D4 zvučnika.

High--B&W - 801 D4 Signature California Burl Gloss

Izlazni priključak na novom modelu dobio je slične značajne nadogradnje: sada je izliven od aluminija, stvarajući čvršću i tišu strukturu koja je manja sklona neželjenoj buci priključka. U kombinaciji s poboljšanim Aerofoil Cone bas jedinicama, rezultat su čišća, niža izobličenja i precizniji bas.

Kao i kod svih Signature modela tijekom godina, 801 D4 Signature sadrži poboljšane nadogradnje skretnice s ciljem daljnjeg povećanja transparentnosti uz nove nadograđene premosne kondenzatore za svaki element sklopa. Također, 801 D4 Signature uvodi novi FEA-optimizirani dizajn rešetke za visokotonce koji se nadovezuje na već impresivnu transparentnost koju nude postojeći Bowers & Wilkins zvučnici. Nova mreža pruža vrhunsku kombinaciju prozirnosti i krutosti dopuštajući još više energije iz Diamond Dome visokotonca u prostoriju, istovremeno štiteći dijafragmu od neželjenih oštećenja.

Zvučnik na stalku s najvišim performansama ikad

805 D4 Signature donosi nove standarde performansi i mogućnosti u manjem obliku koji je prikladniji i ugodniji za prostoriju od moćnog 801 D4 Signature zvučnika. Kao i kod većeg modela, 805 D4 također uključuje potpuno novu mrežicu rešetke za veću otvorenost i transparentnost plus nadograđenu skretnicu s novim premosnim kondenzatorima. Potpuno novi bas/srednjetonski motorni sustav ima poboljšane performanse iz svoje 165-mm pogonske jedinice osiguravajući čišću isporuku kroz srednjetonske jedinice i prošireniji bas. Sadrži i mehaničke revizije aluminijske gornje ploče s ciljem daljnjeg smanjenja neželjene buke i vibracija iz strukture.

B&W - 805 D4 Signature Midnight Blue Metallic

Proslavljena ekskluzivnost

Kako bi ispravno identificirali svoju prestižnu poziciju unutar portfelja Bowers & Willkins, oba modela zvučnika dostupna su samo u dvije ekskluzivne završne obrade. Midnight Blue Metallic ista je kao na kultnom Nautilus zvučniku, s ukupno 11 slojeva boje i laka koji su strojno polirani do blještavog i sjajnog završetka. Ne računajući vrijeme stvrdnjavanja, sam proces nanošenja boje traje više od 18 sati. Midnight Blue Metallic zvučnici obogaćeni su i Leather by Connolly plavim ukrasom (rađenim po narudžbi) na gornjoj ploči.

Alternativno, oba modela mogu se kupiti i u izuzetnom drvenom furniru California Burl Gloss s jedinstvenim drvenim motivima i luksuznom završnom obradom visokog sjaja obrubljenom Connolly crnom kožom. Drveni furnir je drvo proizvedeno iz održivih izvora od strane talijanskih stručnjaka tvrtke ALPI. Uključujući ne manje od četrnaest slojeva laka i višestruke postupke brušenja, ukupno vrijeme izrade za jedan 801 D4 Signature u California Burl Gloss završnoj obradi iznosi više od 24 sata.

Low--B&W - 805 D4 Signature California Burl Gloss

Kao i svi Signature zvučnici iz prethodnih desetljeća, oba nova modela Signature Serije 800 savršeno su utjelovljenje Bowers & Wilkins filozofije proizvoda i važan su dio baštine tvrtke u ovoj kategoriji. Tvrtka ostaje strastvena u pružanju najboljeg, najviše moguće istinskog iskustva slušanja. Modeli 801 D4 i 805 D4 sljedeći su korak na putu prema ovom cilju. Oni su najbolji među najboljima.

Povodom lansiranja ovih zvučnika, predsjednik Bowers & Wilkinsa Dave Sheen izjavio je kako Signature 800 Serija predstavlja zajedničku viziju svih u tvrtki, kolega iz proizvodnje i inženjerskih timova svjetske klase za stvaranjem najboljih zvučnika koje su ikad proizveli.

„Nevjerojatno sam ponosan na zajednički trud koji je uložen u proizvodnju novih modela Signature zvučnika i jedva čekam čuti što o njima misle recenzenti i naši kupci“ dodao je Sheen.

Newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i prvi saznajte za nove kolekcije, popuste i akcije!