Novosti iz Q Acousticsa: 5000 serija zvučnika s brojnim inovacijama!

Svi postovi
Novosti Iz Q Acousticsa: 5000 Serija Zvučnika S Brojnim Inovacijama!

Nova Q Acoustics 5000 serija stereo zvučnika i zvučnika za kućno kino redefinira kako zvučnik treba izgledati i zvučati. Naglasak je na istinskom napretku u dizajnu pogonskih jedinica uvođenjem vodećeg C3 Continuous Curved Cone profila u srednjetonsku/bas pogonsku jedinicu što izdiže seriju 5000 iznad svoje klase i stvara tehničku platformu za godine koje dolaze.

Ova serija nasljeđuje inovativnu tehnologiju kabineta zvučnika i pogonskih jedinica iz vodeće serije Concept, što daje iznimnu zvučnu izvedbu. Serija 5000 svojim suvremenim i minimalističkim linijama dizajna donosi sofisticiranost u svaku prostoriju za slušanje.

q acoustics 5010

Modeli 5000 serije

Pozicionirana između višestruko nagrađivanog asortimana 3000i i modela iz Concept serije, 5000 serija sastoji se od sljedećih modela: bookshelf zvučnik 5010, zvučnik na stalku 5020, modeli s podnim stalkom (samostojeći) 5040 i 5050 te centralni zvučnik 5090 koji upotpunjuje postavku zvučnika za kućno kino.

Audio inovacije serije 5000 uključuju:

  • C3 (izgovara se C-cubed) Continuous Curved Cone dizajn u srednjetonskoj/bas jedinici osigurava glađu integraciju visokih frekvencija s visokotoncem i vrhunsku dinamiku basa
  • Sofisticiran, čist i suvremen dizajn s tamnom akrilnom pregradom odražava minimalistički profil C3 Continuous Curved Cone profila
  • S dizajnom preuzetim iz Serije Concept, ali u novom kućištu, visokofrekventna pogonska jedinica je hermetički zatvorena i mehanički izolirana od prednje pregrade radi zaštite od unutarnjeg pritiska kućišta i rezonancija iz srednjetonske/bas jedinice
  • Temeljni dizajn srednjetonske/bas jedinice pruža povećanu snagu
  • Point-2-Point (P2P) unutarnje učvršćenje učvršćuje kućište kako bi se minimalizirale vibracije niže frekvencije istovremeno fokusirajući stereo sliku i poboljšavajući zvučnu sliku
  • Helmholtz Pressure Equalisers (HPE) smanjuje unutarnji tlak i stojeće valove (samo u modelima 5040 i 5050)

q acoustics 5040

C3 Continuous Curved Cone dizajn

Istinski napredak u elementima dizajna srednjetonske/bas jedinice – C3 Continuous Curved Cone profil rezultat je opsežnog istraživanja i stručnog inženjeringa za kombiniranje prednosti performansi basa tradicionalnog ravnog stožastog konusa s visoko/srednjetonskom kontrolom frekvencije proširenog stošca.

Stvaranjem jednog glatkog, kontinuiranog profila krivulje prednosti su višestruke. Prvo, njegova izvrsna disperzija zajedno s dobro kontroliranim frekvencijskim odzivom omogućuje glađu integraciju s visokotoncem. Dinamika dubokog basa također je superiorna s čvršćim, prigušenim niskim zvukom koji omogućuje veću fleksibilnost u postavljanju zvučnika u blizini granica zidova u sobi za slušanje.

Harmonijsko izobličenje je također smanjeno, čime se osigurava da serija 5000 pruža zvučnu izvedbu i široku zvučnu pozornicu iznad svoje razine. C3 Continuous Curved Cone profil uspješno je riješio nedostatke u jednom od osnovnih geometrijskih elemenata dizajna pogonske jedinice kako bi pružio najbolje karakteristike i ravnih i proširenih stožaca.

q acoustics 5040_5090

Sofisticiran dizajn

Jednodimenzionalna priroda izgleda ovog profila također se odražava u minimalističkom dizajnu serije 5000 sa svojim sofisticiranim, suvremenim linijama koje naginju prema elegantnom obliku Concept serije zvučnika.

Prednje strane pregrade laminirane su slojem butilne gume i crnim akrilnim rubom, ne samo da bi se osigurao prigušni sloj za suzbijanje vibracija koje se javljaju u pregradi, već da bi se ponudio privlačan kontrast kozmetički čistoj prednjoj prezentaciji bez ikakvih učvršćenja.

Svi modeli zvučnika dolaze u 4 moderne, ali klasične završne obrade koje će upotpuniti svaki životni prostor. Također, predstavljen je novi stilski svjetliji drveni furnir. Visokokvalitetne završne obrade su: Satin Black, Satin White, Santos Rosewood i Holme Oak.

Samostojeći modeli (s podnim postoljem) 5040 i 5050 dolaze s elegantnim čvrstim aluminijskim stabilizatorima koji imaju gornje podesive šiljke za lakše podešavanje niveliranja, dok izdržljivi niskoprofilni terminali zvučnika daju uredan izgled omogućujući da se zvučnik prema potrebi postavi bliže stražnjem zidu.

Svi modeli serije 5000 sadrže inovacije akustičnog kućišta koje su prvi put uvedene u Concept seriji, a koje uključuju dizajn visokotonca, Point-2-Point (P2P) učvršćenje i HPE (Helmholtz Pressure Equalizer) tehnologiju cijevi.

Kućno kino

Osim što su kvalitetni stereo zvučnici, zvučnici serije 5000 također mogu oblikovati sofisticiranu, moćnu 5.1 postavku kućnog kina. Sustav dolazi u dvije 5.1 konfiguracije: 5.1 s modelom 5010 i 5.1 s modelom 5040. Zvijezda ove postavke je 5090 zvučnik sa središnjim kanalom, koji pruža dinamičan i kristalno jasan dijalog, a možete izabrati između tankog subwoofera 3060S ili snažnijeg QB12 za niske zvukove i istinski impresivno kinematografsko iskustvo.

Newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i prvi saznajte za nove kolekcije, popuste i akcije!